duminică, 2 decembrie 2012

Prima tara care va plati pentru GOOGLE

 Prima tara ca s-ar putea sa plateasca pentru a folosi motorul de cautare Google este chiar Germania. Legea obliga pe cei care vor accesa continut media, cum ar  fi sa citeasca ziare sau sa cauta o informatie, pentru fiecare link accesat va trebui sa plateasca o anumita suma. 

Aceasta campanie este intitulata "Protajazi Webul" si are ca scop sa mobilizeze fiecare utilizator al motorului de cautare sa plateasca "taxa Google". Atunci cand doriti de exemplu sa vizulizati o fotografie,sa cititi ziarul online, sa cititi o stire, sa va uitati la un film, orice veti dori sa faceti prin intermediul Google va trebui sa platiti. Banii care vor fi stransi prin taxarea utilizatorilor se vor duce catre acele siteuri pe care utilizatorii le-au accesat, adica ei vor plati pentru drepturile de autor mai exact. 

Intr-un montaj video realizat de Google, acestia anunta ca oamenii de-a lungul a 10 ani au folosit Google fara a plati nimic, insa o lege noua despre acest lucru ar schimbat totul!. Acestia mai precizeaza si ca se vor putea semna niste petitii online pentru a nu se pune in practica legea. Urmatorul pas pe care-l vor face cei de la Google este: publicitatea in ziare si reviste. 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu